Søk
Close this search box.
bekkola
mobil-bekkola
lilla pil
Usikker på om du egner
deg som fosterhjem?
 
TA TESTEN

Vi jobber med hjertet utenpå trøya

– Dette skal være et hjem, så vi kaller det for hjem. Eller Bekkola.

På Finnskogen ligger Bekkola ungdomshjem, en omsorgsinstitusjon som drives av Familiehjelp. Hit kommer barn og ungdom i alderen 13-20 år, som av ulike årsaker ikke kan bo hjemme. På Bekkola kan de ha varig oppvekst, eller bo i en tidsbegrenset periode. Personalgruppen på 4 følger opp ungdommene på skole- og fritidsaktiviteter.
“Dette skal være et hjem, så vi kaller det for hjem. Eller Bekkola”, sier Magnus som jobber der som institusjonsleder.

«Her fikk jeg muligheten til å virkelig gjøre en forskjell»

Magnus er utdannet vernepleier og har tidligere jobbet med rusmisbrukere. Senere utdannet han seg innen barnevern og flyttet opp til Finnskogen hvor han etter hvert fikk jobb på Bekkola.

“Etter å ha jobbet mange år med rus og psykiatri ser man jo at mange av skjebnene kunne vært forhindret dersom man hadde grepet inn mens de enda var unge. Etter at jeg begynte på Bekkola følte jeg at jeg fikk muligheten til å virkelig gjøre en forskjell”, forteller Magnus. 

Barna som bor på Bekkola har fritidsaktiviteter, de har venner og de lever som ungdom flest. Det som er annerledes er at de bor på Bekkola i stedet for å bo med en mor og far. Ungdomshjemmet har et nært samarbeid med Camp Finnskogen, som ligger 3 km unna. Her får ungdommene mulighet til å delta en helg i måneden, og også jobbe som ungdomsledere for de mindre barna.

«Her får jeg jobbe med hjertet utenpå trøya»

“Det vi på Bekkola er gode på er engasjementet, og det at vi er så små”, sier Magnus.

Det kan være opptil 4 ungdommer som bor på Bekkola samtidig. Personalgruppen der styrer avdelingen, og de tilpasser seg ungdommenes behov og gir dem det beste tilbudet ut ifra hvem de er og hva de trenger. Magnus mener det er den store forskjellen fra andre institusjoner han tidligere har jobbet på.

Det som gjør at jeg ønsker å jobbe i Familiehjelp er at man får mulighet til å beholde ideologien om at man får lov til å være engasjert og jobbe for barn og familiens beste. Som student hadde man et ønske om å utgjøre en forskjell, så var ikke det like lett når man møtte arbeidslivet og voksenlivet med et smell. Det viste seg å være langt enklere når jeg kom til Bekkola, hvor jeg fikk lov til å jobbe med hjertet utenpå trøya. Dette forsøker vi å formidle til nye ansatte. Her er vi som en familie, og den relasjonen vi har er såpass viktig. Når barn kommer hit så er det den sjansen vi har til å vise at vi bryr oss”, avslutter Magnus.

lilla pil
Usikker på om du egner
deg som fosterhjem?
 
TA TESTEN