Søk
Close this search box.
UPOD Iver
UPOD Iver
lilla pil
Usikker på om du egner
deg som fosterhjem?
 
TA TESTEN
En bestefar i livet

En bestefar i livet

– Jeg opplever at når man setter seg ned med barna og tar en prat, så byr de mer på seg selv. De setter pris på det.

På Camp Finnskogen får barna og ungdommene som kommer oppleve friluftsliv på nært hold. Det er få som kjenner Finnskogen og historien rundt bedre enn Iver. Han er tidligere skogbruker, men har de siste to årene jobbet som miljøarbeider for Familiehjelp. På Camp Finnskogen er han den eldste av alle ansatte. Han representerer en generasjon som de fleste av barna som kommer hit ikke kjenner så godt til. Som en slags bestefar de kanskje aldri har hatt.

“Jeg tror nok at både barna og ungdommene har behov for å snakke med en litt eldre kar”,  sier Iver. 

Iver har en tilnærming om å ta vare på øyeblikkene, og å gå litt saktere enn de yngre kanskje er vant til. “Jeg opplever at når man setter seg ned med barna og tar en prat, så byr de mer på seg selv. De setter pris på det”.

«Du er en sånn mann som ikke slår du»

Iver kan fortelle om mange opplevelser fra Camp Finnskogen. Spesielt èn husker han godt.

“En gang var jeg ute og padlet kano med to jenter på åtte og ti år. Mens vi padler forteller jeg at jeg har sett både bever, elg, bjørn og ulv i vassdraget. De hører nok ikke så nøye etter, og sitter nok og tenker på helt andre ting. Plutselig snur den ene jenta seg og ser på meg mens hun utbryter: Du er en sånn mann som ikke slår du! Når du får noe sånt midt i fleisen, kan vi jo alle tenke oss hva slags opplevelser hun har hatt med menn”, sier Iver.

camp-finnskogen-sommer

 

På Camp Finnskogen får barna oppleve friluftsliv og skog på nært hold.

 

“Skulle nesten betalt for å få jobbe med dette”

Iver oppleves som en omgjengelig og tillitsfull person. Han har selv oppdratt 3 barn og har nå en datter som jobber på Camp Finnskogen. 

“Hun er faktisk sjefen min”, ler Iver. 

“Å jobbe for Familiehjelp er givende og meningsfylt. Det er ingen selvfølge at man har en god oppvekst. Selv har jeg vært heldig, og nå får jeg lov til å gi noe tilbake og hjelpe de med litt dårligere utgangspunkt. Av all arbeidserfaring jeg har, så er dette det mest givende jeg har gjort. Man skulle nesten fått betalt for å få lov til å jobbe med dette”, avslutter Iver.

hvit pil ned

Lurer du på noe?

Har du spørsmål angående tjenestene våre?

 
 
SE SPØRSMÅL OG SVAR »