Søk
Close this search box.
Ida
Ida hjemme
lilla pil
Usikker på om du egner
deg som fosterhjem?
 
TA TESTEN
Barnas beste er alltid viktigst

Barnas beste er alltid viktigst

Ida er leder for tiltak i Familiehjelp. Hun trer inn i rollen med et brennende engasjement for barn og unge, der innstillingen er at barnets beste alltid er viktigst.

Vi besøker Ida i hennes hjemtrakter, der hun både er oppvokst og bor. Her finnes det gode muligheter for å drive hestesport, noe som var Idas store lidenskap i oppveksten. Men det var ikke bare hest hun tidlig fattet interesse for. 

“Jeg har alltid vært opptatt av hvordan folk rundt meg har det og har engasjert meg i andre liv. Det å hjelpe andre er en naturlig del av min personlighet. Barnevern ble derfor et riktig valg da jeg skulle velge studieretning.”

Det er alltid barnets beste som er i fokus

Ida valgte sosionomstudiet som går ut på å hjelpe mennesker med å finne løsninger som kan forbedre livskvaliteten. Sosionomen fungerer også som bindeledd mellom enkeltmennesker og ulike hjelpetilbud som samfunnet tilbyr. 

Som 22-åring var Ida ferdig utdannet. Hun startet i sin første jobb innenfor barnevernet, med stor idealisme og et brennende engasjement. Derfra gikk veien videre til Bufetat der hun jobbet med å finne fosterhjem for barn og unge i deres egen slekt eller nettverk, fremfor å plassere de i fremmede hjem. 

I dag fungerer Ida som avdelingsleder for tiltaksteamet i Familiehjelp. Det er, ifølge Ida, drømmejobben! 

“Jeg føler meg utrolig heldig. Familiehjelp har alltid blitt sett på som en solid aktør i markedet med svært sterke verdier. De har først og fremst fokus på barnas beste, og det en en innstilling som har vært viktig for meg”, sier Ida stolt.

ida

Vi hjelper foreldrene til å se barnets behov

Ida og teamet hennes jobber med tiltak i hjemmet. Når en familie får hjelp gjennom barnevernstjenesten i kommunen de bor i, reiser en familierådgiver hjem til dem. Det kan være ulike årsaker til at noen trenger hjelp, så deres viktigste jobb er å tilpasse seg familiens behov. Foreldrene får konkrete råd om hvordan de kan håndtere vanskelig atferd, skolevegring eller en tøff ungdomstid. Det kan innebære at foreldre må legge sine konflikter til side for å se barnet først. 

“Alle kan gjøre feil”, sier Ida. “Vår grunninnstilling er at alle foreldre er glad i barna sine og ønsker det beste for dem”. 

ida

Stor styrke å ta imot hjelp

I følge Ida kan alle møte vanskeligheter i livet som gjør at man trenger hjelp. Hos Familiehjelp har de en innstilling om at alle foreldre er glade i barna sine, og ønsker alltid det beste for dem. “Det ligger stor styrke i å ta imot hjelp og vårt ønske er at det skal oppleves som mindre skamfullt å ta imot støtte og veiledning”, sier Ida. 

Hun mener Familiehjelp er en viktig aktør fordi de kan tilby spesialistkompetanse og støtte til det offentlige, slik at flest mulige familier skal få den hjelpen de har behov for. 

“Visjonen vår er at barnets beste er det aller viktigste og vi jobber for at alle familier skal ha det best mulig sammen”, avslutter Ida.

hvit pil ned

Lurer du på noe?

Har du spørsmål angående tjenestene våre?

 
 
SE SPØRSMÅL OG SVAR »