Søk
Close this search box.

Camp Honerud gård

Camp Honerud gård

Start video

Honerud gård  

Arena for avlasting og samvær 

Honerud gård ligger i naturskjønne omgivelser på Ringerike. Her kan barn og familier komme å få mestringsopplevelser, morsomme aktiviteter og hjelp til egen eller felles utviklingsprosess. Vi tilbyr helgeavlasting for barn/ungdommer, familiesamvær og søskensamvær. Fokuset er positive mestringsopplevelser for alle. 

Honerud gård er en ekte gård med husdyrhold. Vi har sauer, høns, hest, hunder og kaniner. I tillegg er gården alternativ opplæringsarena for Ringerike kommune. Dette har vi vært i 40 år. Vi har lang erfaring med arbeid med barn og ungdommer med ulike utfordringer. På Honerud har ulike barn og ungdommer opplevd mestring og fått troen på egne ferdigheter i en årrekke. Nå har vi i samarbeid med Familiehjelp satt i Camp Honerud og samtidig har vi gode muligheter for skjermede samvær. 

Avlastning

Vi arrangerer camp i helgene, barna ankommer gården fredag ettermiddag og reiser søndag ettermiddag. Barna kommer til oss gjennom henvisning fra Barnevern- eller helsetjeneste. De har ofte behov for mestringsøvelser, trening på sosiale ferdigheter og et positivt avbrekk i hverdagen.  

Når barna ankommer gården møtes de av kompetente ledere som har tid og lyst til å være sammen med dem. Det er fast fredagstaco og alle er med og hjelper til for å få maten på bordet. Før vi spiser har vi ofte en aktivitet ute sammen. Det er dyr som skal ha mat eller litt ekstra kos, hopping i høyet, eller så må de teste ut om de er blitt flinkere til å gå på slakkline.  

Lørdag morgen er det frokost for både folk og dyr. Noen gir mat til dyra, henter egg til frokost mens de andre sørger for at barn og voksne får mat. Etter frokost legger vi sammen en plan for dagen. De voksne har en plan som justeres slik at alle opplever at de får være med å bestemme litt. Det er mange aktiviteter å velge i på gården og i områdene rundt. Vi bruker naturen rundt oss. Vær og årstid spiller også inn på hva slags antikviteter vi gjør. Dyr og friluftsliv er nøkkelord for aktivitetene.  

Lunsjen spises som regel ute, enten på tur til gapahuken, på skitur, i slalåmbakken, på en topp eller på kanotur. Kanskje har vi fått fisk som vi kan grille på bålet. Etter tur kan det være fint å jobbe litt videre med et snekkerprosjekt eller gå inn å lese litt bok eller spille spill.  

På lørdagskvelden er det kosekveld, med film eller kortspill. Ofte er alle litt slitne etter en lang dag med mange opplevelser så det blir en rolig kveld. 

Søndag har vi en rolig morgen med god frokost. Så er vi klare for nye aktiviteter! Til slutt hjelper vi hverandre å få ryddet leiligheten og pakke. Før vi ønsker hverandre en god nye uke og alle drar hvert til sitt. Med noen nye opplevelser i hodet og med en følelse av å ha fått til noen nye ting i hjerte.  

Samvær 

Vi tilbyr også samvær for familier. Honerud gård er en nøytral plass som familier kan møtes med tilsyn. Vi har en leilighet der det er mulig å lage mat sammen, spise et hyggelig måltid, spille spill og få tid til å snakke litt sammen. Det kan være godt å ha noen aktiviteter å gjøre sammen og på gården er det mange muligheter. Det er muligheter for å utfordre seg selv i klatreveggen, på hesteryggen eller ha bueskytter konkurranse. Turmuligheter er det mange av, noen ganger flyter samtalen bedre rundt bålet eller når en får beveget seg samtidig.  

Våre tilsynsførere er opptatt av at alle skal oppleve et hyggelig og trygt samvær. Vi kan gi direkte veiledning på samspill og kommunikasjon.  Alle tilsynsførere har relevant bakgrunn innenfor barnevern eller pedagogikk. 

Kompetanse

Vi som jobber på Honerud gård, har mange forskjellige bakgrunner. Felles for alle er at vi er opptatt av at barn skal ha det trygt og at de skal oppleve at de får til noe. Lederne er utdannet innen helse- , barnevern- eller spesialpedagogikk. Det er viktig for oss at barna skal møte forskjellige voksne som alle er trygge, har tid, ser mange muligheter og alltid vil barnets beste.  

Har du et spørsmål?

Ta kontakt med leder Stine for mer info om Honerud gård 

stine@familiehjelp.no

Telefon: 97 72 08 31

Program for Asker
Henvisningsskjema

Last ned her

Våre historier